Конкурсни резултати

Номинации в Конкурса за нова пиеса на тема „Родината“ на Нов български университет

Номинираните автори получават правото за участие в едноседмична Лаборатория за писане на пиеси, водена тази година от режисьора Явор Гърдев

Номинации в Конкурса за нова пиеса на тема „Родината“ на Нов български университет

 

Приключи първият етап от Конкурса за нова пиеса, организиран за втора поредна година от Нов български университет. Конкурсът е тематичен, а тема на тазгодишното му издание беше „Родината“. В конкурса постъпиха за участие 60 пиеси.

На 2 февруари 2018 г. академично жури на НБУ в състав проф. Виолета Дечева, дн, (председател), гл. ас. д-р Владимир Маринов, гл. ас. д-р Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, доц. Пламен Дойнов, дн, проф. д-р Светла Христова и доц. Снежина Петрова номинира седем пиеси за участие във втория етап на конкурса.

По азбучен ред това са:

  • „Вампири“ на Стефан Балтов
  • „Експедицията“ на Магда Борисова
  • „Исмаил“ на Ясен Василев
  • „Лета-Черни лом“ на Йохан Девлетян
  • „Пет“ на Таня Шахова
  • „Майка“ на Валентина Щайн
  • „Пиеса с три сестри без Чехов, но с чайка“ на Лора Шварц

Номинираните автори получават правото за участие в едноседмична Лаборатория за писане на пиеси, водена тази година от режисьора Явор Гърдев.

Лабораторията се открива с негова публична лекция на 19 февруари.

Победителят в конкурса ще бъде обявен на тържествена церемония на 26 февруари в Гaлерия Униарт на НБУ. Тогава ще се състои и театралната премиера на пиесата, отличена в миналогодишното издание на конкурса – пиесата „Изход“ на Йоана Мирчева.

Освен парична сума от 3000 лв. победителят получава и правото на сценична реализация на своя текст от театъра на НБУ.

Окончателните версии на текстовете, с които номинираните автори участват в Лабораторията за писане на пиеси ще бъдат издадени в сборник с „Пиеси за Родината“.

Автор:
НБУ
Публикация:
07.02.2018 г. 18:36
Посетено:
1461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/27110-nominatsii-v-konkursa-za-nova-piesa-na-tema-rodinata-na-nov-balgarski-universitet