Конкурсни резултати

Награди в конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество

Сценарият „Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата награда

Награди в конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество
Специално отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сценарий „Една история за Ели”


◊ СЪБИТИЕТО

Българско кино общество раздаде наградите в ежегодния конкурс за сценарий и филмов проект за късометражен филм

В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество бяха получени 51 авторски текста на участници до 35 години от цялата страна.

Темата на конкурса, с която всички сценарии трябваше да са обвързани по един или друг начин, беше „Контрол”, без ограничение за филмов вид или жанр.


◊ НАГРАДИ

Професионално жури излъчи трима победители.

• Сценарият „Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата награда в конкурса, осигурена от продуцентска компания Screening Emotions в размер на 1000 лева.

„Ще играеш ли?” на Сара Божикова от гр. Варна получи Наградата за най-добър филмов проект, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – участие във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в рамките на European Short Pitch през 2018 г. (http://esp.nisimasa.com/).

Журито присъди и специално отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сценарий „Една история за Ели”.

Конкурсът за сценарий и филмов проект на Българско кино общество е ежегоден и се провежда в партньорство с международната кино мрежа NISI MASA от 2002 г. До момента в него са участвали над 750 автори от България.

Автор:
Организаторите
Публикация:
08.10.2017 г. 16:23
Посетено:
1850
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/26407-nagradi-v-konkursa-za-stsenariy-i-filmov-proekt-za-kasometrazhen-film-na-balgarsko-kino-obshtestvo