Конкурсни резултати

Излъчихме българските представители на европейските литературни награди „Еврокон“ 2017

Победители от 14 категории ще представят България на фантастичните литературни награди на Европа

Излъчихме българските представители на европейските литературни награди „Еврокон“ 2017


След оспорвано гласуване в отделните категории станаха ясни победителите, които български делегати ще представят на работна среща на Европейската научнофантастична асоциация (ESFS) през месец юни т. г. в Дортмунд.

Своя глас изпратиха и потвърдиха 650 почитатели на фантастичното – пет пъти повече от миналата година. На сайта на конкурса http://bg.eurocon2017.eu/ е публикувана информация за победителите, техните резултати в гласуването и тези на останалите номинирани.

От 14-те категории единствено „Гранд-майстор на фантастиката“ няма да се оповести сега, понеже, според изричните изисквания на ESFS, официалните номинации на страните за тази категория не могат да бъдат публично обявени преди Еврокон, освен от Борда на ESFS.

Българските емисари на „Еврокон“ 2017 ще представят победителите от всяка категория и съответния жанр на фестивала, който тази година ще се проведе в Германия. В миналото България е била представяна от големи имена и гранд писатели като Любен Дилов и Весела Люцканова.


Автор:
Николай Николов
Публикация:
10.05.2017 г. 10:02
Посетено:
1373
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/25648-izlachihme-balgarskite-predstaviteli-na-evropeyskite-literaturni-nagradi-evrokon-2017