Конкурсни резултати

Сленг спечелиха Голямата награда в конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017“

Група Saint Electrics ще участва във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген

Сленг спечелиха Голямата награда в конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017“


◊ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА "ПРОЛЕТ 2017"

Рок група Сленг спечели Голямата награда
в 48-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017“ на Българското национално радио. Изпълнението на музикантите на „Невъзможни неща“ по музика и текст на Владимир Михайлов и аранжимент на Сленг зае първо място в най-стария и авторитетен радиоконкурс за песни у нас, за което получиха статуетка на скулптора Иван Янев.

От участващите 65 песни тази година до финала достигнаха 13, а не обичайните 12 песни за финала, от които професионално жури определи призьорите.

• Втора награда грабна песента „Гнездото“, изпълнена от група P.I.F. по музика и текст на Димо Стоянов и аранжимент на Димо Стоянов, Юрий Божинов, Иван Велков, Мартин Профиров.

За участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген (Холандия) тази година селекционната комисия избра група Saint Electrics. Изпълнителите Мирослав Иванов, Гриша Георгиев и Деян Драгиев ще  бъдат изпратени от БНР да се изявят на един от най-престижните европейски форуми за обмен на съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната.

Специалната награда на слушателите на БНР спечели песента „Сутрин“. Изпълнението от Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков е получило най-много точки, според вота на слушателите на сайта на конкурса. За първи път тази награда включва и продуциране на нова песен на автора.

За авторски дебют беше отличена Сю Ред – Сузана Станоева с песента Feelings. Нейни са и музиката, текста и аранжимента. БНР специално ще продуцира песен на младата изпълнителка.

Специалната награда на музикалната и журналистическата гилдия беше присъдена на Gravitation с изпълнител Явор Велчев-Яви, музика, аранжимент Яви, Константин Свещаров и Константин Ян – Кои, текст Яви.

 
Автор:
БНР
Публикация:
26.04.2017 г. 12:55
Посетено:
1418
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/25567-sleng-specheliha-golyamata-nagrada-v-konkursa-za-nova-balgarska-pop-i-rok-pesen-prolet-2017