Конкурсни резултати

LiterNet - отличен в конкурса на Национален Фонд “Култура”

За трета година рубрика "Нова хуманитаристика" в LiterNet

LiterNet  - отличен в конкурса на Национален Фонд “Култура”


◊ СЪБИТИЕТО

Известни са резултатите от конкурса на Национален Фонд “Култура” за финансиране на: издания в областта на изкуствознание, театрознание, кинознание, културология; преводна критическа литература; поддържане на рубрика за оперативна критика в седмичниците за култура, в периодични издания за култура и в електронни – интернет издания, за 2006 година. Подкрепа получават 49 проекта на обща стойност 70 200 лв.

Сред отличените е рубриката "Нова хуманитаристика" на Електронно списание LiterNet с редактор Калина Захова. Рубриката ще продължи постигнатото от предишните й редактори Албена Вачева и Лора Шумкова и отново ще привлече стойностни текстове.


◊ И ОЩЕ

LiterNet участва по своеобразен начин в още два проекта, отличени в тазгодишния конкурс на Национален Фонд “Култура”:

- Издателство „Изток-Запад” ще публикува сборника с критически статии и студии от поредицата на Електронно издателство LiterNet "Култура и критика. Т. IV: Идеологията: начин на употреба" със съставители Албена Вачева, Йордан Ефтимов, Георги Чобанов;

- Издателска къща ЛИК ще публикува сборника с критически есета "Писатели за творчеството" от Венцеслав Константинов, която нашите читатели познават от нейното първо издание в Електронно издателство LiterNet.


◊ ПОВЕЧЕ

Пълният списък с отличените проекти в конкурса на Национален Фонд “Култура” може да видите тук.
Автор: Георги Чобанов
16.07.2006 г. 19:16
Посетено: 1072
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/2548-liternet-otlichen-v-konkursa-na-natsionalen-fond-kultura