Конкурсни резултати

Любимата книга на България 2016 е "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова

Победител в Националния конкурс "Моята любима книга 2016"

Любимата книга на България 2016 е "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова
Ивинела Самуилова получи грамота от организаторите и торта с визията на „Бабо, разкажи ми спомен“


„Бабо, разкажи ми спомен“ от Ивинела Самуилова е победител в конкурса „Моята любима книга 2016“

Това стана ясно днес, когато бяха обявени резултатите от гласуването. С 11,21% от вота на читателите тя зае първото място, следвана от „Този път, за да ме чуеш“ на Ралица Генчева и „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого“ от Константин Трендафилов.

Ивинела Самуилова получи грамота от организаторите и торта с визията на „Бабо, разкажи ми спомен“.

В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в Националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г. 

Самите читатели определят книгите на Ивинела като завладяващи, жизнеутвърждаващи, пробуждащи, преобразяващи…  Вероятно защото веруюто на авторката е, че хората нямат нужда от поучения, а от вдъхновение за живота.

От сърце благодарим на всички, които подкрепиха Ивинела Самуилова и книгите на Издателска къща „Хермес“ в конкурса. За наша голяма гордост имаме още едно отличено заглавие. Това е книгата на Джоджо Мойс „След теб“, която е победител  в категория „Дамски романи“. 

• Припомняме, че всички почитатели на Ивинела Самуилова могат да я видят и чуят на живо на 22 март от 18,30 часа в Книжарница „Хеликон – Витоша“ на среща-разговор "За женското начало в навечерието на Благовещение".

Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
21.03.2017 г. 17:34
Посетено:
2714
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/25317-lyubimata-kniga-na-balgariya-2016-e-babo-razkazhi-mi-spomen-ot-ivinela-samuilova