Конкурсни резултати

Награждаване на победителите в конкурса за разказ „Добрият Великан“

15 октомври 2016 г., 11.00 часа, Книжен Център „Гринуич“

Награждаване на победителите в конкурса за разказ „Добрият Великан“


◊ ПОКАНА

На 15 октомври 2016 г. организаторите на конкурса „Добрият Великан“ ще обявят официално победителите в творческото състезание. На специално събитие в Книжен център „Гринуич“ ще бъдат наградени авторите на най-добрите разкази в двете възрастови категории – от 7 до 10 и от 11 до 14 години.

Инициативата е част от кампанията „Стара хартия за нова книга“ и беше организирана от Книжен център „Гринуич“ и издателство „Ентусиаст“ по повод 100-годишнината от рождението на британския писател Роалд Дал.

Над 100 участници приеха предизвикателството и се състезаваха за страхотни награди – таблети, комплекти с книги на Роалд Дал и семейни билети за филма „Добрият великан“. Специално тричленно жури ще определи трите най-добри истории в двете категории, а креативността и въображението ще донесат на участниците допълнителни точки.

Конкурсът за разказ е посветен на любимия на децата ГДВ – великана от едноименното детско произведение от Роалд Дал. За да участват в него, децата трябваше да измислят свои собствени необикновени думи и да напишат любопитна история с великани, сънища и мечти.

Конкурсът „Добрият Великан“ е част от кампанията „Стара хартия за нова книга“, която през 2016 г. се състоя за четвърта поредна година. Инициативата се проведе в 4 града в страната и беше посветена изцяло на годишнината от рождението на Роалд Дал и на любимия детски герой – ГДВ. Партньори на инициативата  са „ЕКОПАК България” АД и BS Films – разпространители на филма „Добрият великан“.

Заповядайте на 15 октомври 2016 г. от 11.00 часа в Книжен Център „Гринуич“, за да разберем кои са талантливите победители в конкурса.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА КАМПАНИЯТА "СТАРА ХАРТИЯ ЗА НОВА КНИГА"

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ цели да възпита у децата любов към книгата и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци.

Началото на празника „Стара хартия за нова книга“ бе поставено на 15 септември 2013 г. Над 9300 деца се включиха в трите издания на инициативата през 2013, 2014 и 2015 г. Малчуганите, заедно със своите родители, предадоха за рециклиране повече от 50 тона хартия и получиха над 10 000 книжки. Така всички заедно спасихме от изсичане 657 дървета.

През 2015 г. акцията придоби национален характер с включването на Русе и Пловдив в кампанията. През 2016 г. жителите на Хасково, София, Варна и Русe имаха възможност да възпитат своите деца в любов към четенето и отговорно отношение към околната среда и опазването на природните ресурси. Четвъртото издание на кампанията пожъна огромен успех – в инициативата се включиха близо 8 хиляди деца, които събраха 40 тона хартия и спасиха 520 дървета.

 


Автор: Изд. Ентусиаст
11.10.2016 г. 16:33
Посетено: 1110
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/24354-nagrazhdavane-na-pobeditelite-v-konkursa-za-razkaz-dobriyat-velikan