Конкурсни резултати

Студенти на НБУ с четири първи награди от Национален фолклорен конкурс "Oрфеево изворче" 2016

Студенти на НБУ с четири първи награди от Национален фолклорен конкурс "Oрфеево изворче" 2016


◊ СЪБИТИЕТО

Студентите по народно пеене от Департамент „Музика“ на НБУ донесоха четири първи награди от Национален музикално-фолклорен конкурс „Oрфеево изворче“ 2016

На 18 и 19 март 2016 г. в гр. Стара Загора се проведе XVI издание на Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ 2016. Събитието е организирано от Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ под патронажа на кмета на гр. Стара Загора Живко Тодоров и е включено в Културния календар на Министерството на културата на Република България. В продължение на два дни пред пет журита се състезаваха млади фолклорни таланти от цяла България, разпределени в пет възрастови групи.

Вокално трио на НБУ в състав Мирела Асенова, Радостина Николова и Мария Георга от класа по Камерни ансамбли на доц. д-р Георги Петков спечели Първа награда в раздел камерни вокални ансамбли от пета възрастова група – студенти.

Същите студентки от класа по народно пеене на Нелка Петкова се явиха и в конкурса за индивидуални изпълнители - народни певци. Журито присъди 3 първи награди и на трите студентки за тяхното блестящо представяне в пета възрастова група.

 


Автор:
НБУ
Публикация:
29.03.2016 г. 14:03
Етикети:
Посетено:
1045
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/23215-studenti-na-nbu-s-chetiri-parvi-nagradi-ot-natsionalen-folkloren-konkurs-orfeevo-izvorche-2016