Конкурсни резултати

Литературен конкурс за дебютиращи автори

Литературата – виртуални срещи

◊ СЪБИТИЕТО

Приключи Литературният конкурс за дебютиращи автори, в рамките на проекта "Литературата - виртуални срещи", организиран от Електронно издателство и списание
LiterNet с партньорската подкрепа на Асоциацията на културните мениджъри в България и Електронно списание eRunsMagazine.

В конкурса, в който имаха право на участие младежи и девойки от 18 до 28-годишна възраст, без самостоятелно издадена книга – хартиена или електронна, участваха 87 млади автори от всички краища на страната и от чужбина.


◊ НАГРАДЕНИ И НОМИНИРАНИ

Жури в състав Александър Андреев, Марин Бодаков и Виолета Дечева присъди следните награди:

Поезия
Първа награда: Галина Златева

Проза
Първа награда: Георги Стоянов

Драматургия
Първа награда: не се присъжда

Победитетелите ще получат парична награда и грамота, а техните текстове ще бъдат включени в електронната книга на издателство LiterNet - в интернет и на компактдиск "Литературата - виртуални срещи". Текстовете им ще бъдат публикувани на български и в превод на английски език, осигурен от нашите партньори от Електронно списание eRunsMagazine.

За участие в електронната книга са номинирани също и творби на следните автори:

Поезия:
- Ванина Иванова, Зорница Димитрова, Момчил Миланов, Миряна Минкова, Галина И. Георгиева, Петър Денчев;

Проза:
- Евгени Черепов, Емилиян Иванов, Тошка Иванова, Елисавета Ненчева, Наталия Георгиева, Юрий Салимов, Иван Бозов, Росица Тодорова, Димитър Р. Иванов.


◊ АНОНС

Официалното награждаване на отличените в конкурса ще се състои на 14 юни 2006 г. (сряда) в Книжарница Хеликон-Витоша от 18 часа.

Организаторите канят най-учтиво всички участници в конкурса, както и медиите, на среща с отличените автори, в присъствието на журито и лектори от Виртуалната школа по творческо писане.

Заповядайте!
Автор:
Георги Чобанов
Публикация:
24.05.2006 г. 21:24
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/2308-literaturen-konkurs-za-debyutirashti-avtori