Конкурсни резултати

Състезанието за „Най-креативно селфи“ на Animalia приключи!

Авторите на изложбата изпратиха специален подарък на Наталия Стефанова от гр. София

Състезанието за „Най-креативно селфи“ на Animalia приключи!


◊ СЪБИТИЕТО

Конкурсът за „Най-креативно селфи“, организиран от авторите на Националното турне Animalia, приключи с томбола, в която един от победителите е Наталия Стефанова от гр. София. Тя позира до дивия заек от царството на Animalia и качи своето селфи във фейсбук страницата на изложбата, за да се включи в състезанието. То беше обявено със старта на турнето и донесе на Наталия още един Коледен подарък – оригиналния експонат на бика от галванична мед.

През 2015 г. младите автори Милена Радева и Илия Бояров представиха своята 3D енциклопедия от 47 научни илюстрации и малки пластики на животни в осем града в цялата страна, като в края на годината гостуваха и в централната сграда на Българската академия на науките с любезната подкрепа на община София. Милена и Илия приканиха всички посетители да се снимат до любим свой експонат, а двама от тях спечелиха оригинални творби.

Авторите вече работят върху следващия си голям съвместен проект – Animalia Aves (застрашените птици в България), който ще има за цел да трансформира пасивното знание за красотата на природата в активно самосъзнание за опазването на изчезващите и уязвими видове птици в страната. Може да следите как се развива той във фейсбук страницата на Animalia на адрес www.facebook.com/AnimaliaExhibition или на сайта www.animaliaexhibition.seimenus.com.

 

Националното турне Animalia е изцяло самофинансирано. Авторите изказват своите благодарности за моралната подкрепа на Община София, Община Варна, Община Русе, Община Велико Търново, Община Банкя, Община Пловдив, Община Пазарджик и Община Бургас, както и на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, сдружение „Зелени Балкани“, Винпром Русе, ARUNA PR Advisory, месечното издание за политическа култура A-SPECTO и MIKA – онлайн списание за музика и лайфстайл.

 

Автор:
Елица Винярчек
Публикация:
13.01.2016 г. 13:43
Посетено:
1053
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/22716-sastezanieto-za-nay-kreativno-selfi-na-animalia-priklyuchi