Конкурсни резултати

Обявяване на резултатите от литературния конкурс "Любовен човек 2015"

Наградите ще бъдат връчени на 05.12.2015 г. в гр. Троян

Обявяване на резултатите от литературния конкурс "Любовен човек 2015"


◊ ПОКАНА

e-Lit.info Сайт за литература, със създател и редактор Дачо Господинов, провежда трети поред литературен конкурс "Любовен човек 2015". Конкурсът, който е в Троян на всеки две години, ще се състои с подкрепата на Община Троян и медийното партньорство на сайта "Троян днес и утре".

От правото на участие се възползваха автори, пишещи на български език, между които българка от Западните покрайнини и рускиня, живееща в България. Участниците изпратиха 148 стихотворения и 50 разказа на любовна тематика, непубликувани досега. Крайният срок за изпращане на творбите бе 15 ноември 2015 г.

Журито за поезия бе в състав: известният поет, писател, музикант Петър Чухов, председателят на троянското писателско дружество Илия Ганчев и Дачо Господинов (председател на журито), а това за проза: проф. Сава Василев, самобитната писателка Нели Лишковска (председател на журито), интересният творец в областта и на прозата, и на поезията Росица Пиронска, и организаторът Дачо Господинов.

Отличените вече са известни. Наградите ще им бъдат връчени на 05.12.2015 г. от 13.30 ч. в Троян. След награждаването проф. Сава Василев ще изнесе лекция за тенденциите в съвременната българска литература.

Освен отличените с първо, второ, трето място и поощрение автори в двата раздела, тази година ще има и награда на публиката. Тя ще бъде възможна благодарение на любезното спонсорство на комплекс „Тера Верде“ – Орешак, механа „Чардака“ – Орешак и "Орифлейм" - Теодора Дудева. За тази цел в сряда, 25.11.2015 г., в новинарския сайт "Троян днес и утре" ще бъдат публикувани подбраните от журитата творби (15 поетични и 10 прозаически). Всеки, който желае, може да подкрепи своя фаворит чрез електронно гласуване до неделя, 29.11.2015 г. Първите три и от двата раздела, събрали най-много гласове, ще преминат към втори тур, като резултатите от първото гласуване ще бъдат занулени. В петък, 03.12.2015 г., отново в сайта на „Троян днес и утре“ ще бъдат обявени победителите, станали любимци на публиката. На тях ще им бъдат връчени спечелените награди. Първа награда на публиката е нощувка за двама в комплекс „Тера Верде“ – Орешак и вечеря за двама в механа “Чардака“ – Орешак. Втора и трета награда на публиката са подаръци от „Орифлейм“ – Троян.

Очакваме участниците (не само наградените), членовете на журито и любителите на литературата на награждаването, което ще е в Информационно-културен център, гр. Троян, на 05.12.2015 г. от 13.30 ч.





Автор:
Организаторите
Публикация:
30.11.2015 г. 12:58
Посетено:
1532
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/22486-obyavyavane-na-rezultatite-ot-literaturniya-konkurs-lyuboven-chovek-2015