Конкурсни резултати

Награди от конкурса „Градът през моя поглед“

Второ издание на младежкия конкурс за литература и фотография

Награди от конкурса „Градът през моя поглед“
"Залез", фотография на Беркант Вели, която читателите на Градското списание избраха на първо място


◊ СЪБИТИЕТО

Приключи второто издание на конкурса „Градът през моя поглед“

На 21 ноември в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ бяха връчени наградите от второто издание на конкурса „Градът през моя поглед“.

Конкурсът се проведе в 2 раздела – за литература и фотография, за автори на възраст от 16 до 23 години, от Варна и региона. Свои произведения изпратиха над 50 млади автори. В отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ е подредена и изложба на ученици от СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, които също работиха по конкурсната тема. Изложбата включва фотографии, тактилни рисунки и приложни произведения. Директорът на училището г-жа Жулиета Петкова присъства на церемонията и представи неговата дейност. 

Конкурсът „Градът през моя поглед“ се организира от Фондация „Град и посоки“. Второто издание бе реализирано като част от проект, осъществен с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна.


◊ НАГРАДИТЕ

Наградите в раздела за литература определи жури в състав Елена Владова, Мариан Желев и Огнян Антов. В раздела за фотография гласуването се осъществи във Фейсбук страницата на Градското списание. Отделно организаторите отличиха с поощрителни награди по трима души в двата конкурсни раздела. Те получиха сувенирни медальони с изображение на бог Дарзалас, изработени от Петър Петров Петроний, книга, предоставена от издателство „Колибри“ и авторски книги на организаторите на конкурса. Предстои публикуването на електронен сборник с всички конкурсни произведения, който ще бъде достъпен безплатно. Всички участници в конкурса получават грамота за участие.

Награди за фотография

. Първа награда - Беркант Вели

. Втора награда - Александър Павлинов Иванов

. Трета награда – Жулиен Николов

. Поощрителни награди: Мария Трофимова, Мария Рускова, Християна Митева


Награди за литература

. Първа награда – Александра Пенева

. Втора награда - Петя Ангелова

. Трета награда – Василена Калчева

. Поощрителни награди: Анастасия Ангелова, Светлин Трендафилов, Николай Кунчев

 


Автор: Организаторите
22.11.2015 г. 16:56
Посетено: 464
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/22433-nagradi-ot-konkursa-gradat-prez-moya-pogled