Конкурсни резултати

Шестокласник от „Българско школо” с награда за творческо писане онлайн

Димитър Нейков с голямата награда от конкурса на издателство „Просвета“ и екип „Образование“ към програма „Христо Ботев“ на БНР

◊ СЪБИТИЕТО

Шестокласникът Димитър Нейков от столичния учебен комплекс „Българско школо” е лауреат в конкурс за творческо писане онлайн. Момчето спечели гласовете на журито, съставено от поети, писатели и журналисти, със своя разказ „Когато той се събуди, динозавърът беше още там”.

Димитър участва за втора поредна година в състезанието на издателство „Просвета“ и екип „Образование“ към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. И тази година той отново печели голямата награда за разказ във възрастовата категория 5.-7. клас.

Творбите младежите пишат в реално време, като се регистрират в специално създадена за целта онлайн платформа. В оспорваната надпревара деца от 5. до 12. клас от цялата страна изпращат своите разкази, есета и стихотворения по зададени цитат от известен автор, начало, фраза или снимка. Конкурсът активно стимулира творческото мислене и логическо композиране на текстове у подрастващото поколение.


За повече информация: http://bgshkolo.com

 

Автор:
Грета Петрова
Публикация:
15.04.2015 г. 17:50
Посетено:
1368
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/21219-shestoklasnik-ot-balgarsko-shkolo-s-nagrada-za-tvorchesko-pisane-onlayn