Конкурсни резултати

PT Crew от Пловдив спечелиха голямата награда на Sofia Ring Graffiti Fest

Събитието събра 12 от най-талантливите графити райтъри и отбори в България и десетки почитатели на графити изкуството

PT Crew от Пловдив спечелиха голямата награда на Sofia Ring Graffiti Fest


◊ НАГРАДИТЕ

Най-новият мол в столицата София Ринг Мол и Сдружение "Радар“ организираха първото по рода си състезание за графити рисунки „Sofia Ring Graffiti Fest“ и наградиха най-добре представилите се райтъри на феста. Събитието се проведе на 1 юни до сградата на София Ринг Мол до магазина на ИКЕА и изправи един срещу друг 12 отбора, съставени от най-талантливите графити райтъри, известни в страната и чужбина - Broke, GAC, Goat, Gratis, MAD, ME Click, Mocke & Punto, Piks, PT Crew, Spit, WION и ZEAL.

Участниците рисуваха в продължение на 5 часа на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града) и се бориха за специалната награда – възможност да изрисуват част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3 000 лв.

Големият победител в състезанието станаха PT Crew от Пловдив. На II и III място се класираха Broke от Пловдив и MAD от София, които получиха парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв. Графити рисунките бяха оценявани от експертно жури, съставено от ERI, Maze и SirGo.

„Много се радвам, че организирахме подобно събитие, което даде възможност на младежите да изразят себе си чрез своето изкуство. За нас е много важно да насърчаваме младите таланти и едновременно с това да подкрепяме съвременната култура на града“, заяви Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол. „Надявам се заедно да превърнем графити феста в ежегодна инициатива, която да направи региона около нашия мол и магазина на ИКЕА едно по-цветно и атрактивно място.“

Графити рисунките на участниците в „Sofia Ring Graffiti Fest“ могат да се видят от всички преминаващи покрай сградата на мола по околовръстното шосе. Планирано е те да красят фасадата на София Ринг Мол през цялото лято.

„Sofia Ring Graffiti Fest“ се организира със съдействието на основните спонсори Puma и  Subway. Медийни партньори на събитието са радио N-Joy, Dnevnik.bg, Dir.bg, iNwes.bg, ViewSofia, SofiaLive, Sofiautre.bg, CSR Bulgaria, Peika.bg и Lifestyle.bg.

От мениджмънта на София Ринг Мол предвиждат да превърнат състезанията с рисуване на графити в традиция, като предоставят специализирано място в търговския център за арена, на която графити артисти ще могат да мерят сили всяка седмица. Мястото ще се намира във FUNtasy Park, който ще представлява основния център за забавления в мола. Там, освен графити съревнования, ще се провежда и училище по графити рисуване за деца и много други дейности, свързани с този вид изкуство.


Автор: Яна Атанасова
03.06.2014 г. 15:48
Посетено: 1116
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/19357-pt-crew-ot-plovdiv-specheliha-golyamata-nagrada-na-sofia-ring-graffiti-fest