Конкурсни резултати

Награди от Националния конкурс за пианисти и цигулари "Панчо Владигеров"

Отличия за НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - Русе

Награди от Националния конкурс за пианисти и цигулари "Панчо Владигеров"

Проф. Милена Моллова награждава пианиста Николай Тодоров


◊ НАГРАДИТЕ

Четири награди спечелиха пианистите от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” - Русе от Националния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“, който се проведе в Шумен. Те получиха своите отличия на тържествена церемония от председателя на международното жури проф. Милена Моллова.

Четирите награди са в категорията на най-малките участници до 12 години. За първи път по решение на организаторите от фондация „Панчо Владигеров” в конкурса се включиха и таланти под 12 години.

В първа възрастова група победител е 12-годишният Борис Узунов от София, който получи и приз за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Журито присъди три втори награди – на близнаците от Шумен Ибрахим и Хасан Игнатови и на София Ченишкова от София. Трето място заеха Кристиян Тодоров от Елин Пелин, Дамян Радев от Варна и Николай Димитров от Русе.

7-годишният Кристиян Ангелов от класа на Веселинка Иванова е с наградата за най-малък участник, а отличието за изпълнение на Соната от Хайдн е присъдено на Александър Стоянов от класа на Красимира Иванова.

Панчо Владигеров-внук връчи три свои отличия за изпълнение на творба от дядо му – на Кристиян Тодоров, Николай Димитров и Хасан Игнатов.

Във втора възрастова група – от 12 до 15 години, първо място зае Емил Бояджиев от Варна отличен и за най-добро изпълнение на творба от Панчо Владигеров. Втори са Велимир Кьосев и Анжела Тодорова от София, а трета награда бе за Елизара Вълчева от Шумен.

В трета група – от 15 до 19 години, победител е Дилян Тодоров от Плевен, втори се класира Георги Леков от София, който получи и наградата на Музикалната академия. При най-големите кореецът Куанг Хун Лий от класа на проф. Милена Моллова в Нов български университет е на първо място. Втора награда не бе присъдена, а третата - за Мартина Табакова, ученичка на Марина Капацинская. Куанг Хун Лий взе приза и за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Кореецът получи право на участие, тъй като от тази година в националния конкурс могат да се включват и чужденци, които се обучават от български педагози у нас и в чужбина.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
04.05.2013 г. 19:04
Етикети:
ШуменПанчо ВладигеровнаградиРусеНУИ Проф. Веселин Стоянов
Национален конкурс за пианисти и цигулари
Посетено:
2171
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/16936-nagradi-ot-natsionalniya-konkurs-za-pianisti-i-tsigulari-pancho-vladigerov