Конкурсни резултати

"БГ Прес Фото" раздаде наградите си във Vivacom Art Hall

Георги Кожухаров - Първо място и Голямата награда на конкурса

"БГ Прес Фото" раздаде наградите си във Vivacom Art Hall
Снимка: Агенция Булфото - Заместник-кметът на София Тодор Чобанов награждава Георги Кожухаров - Първо място и Голямата награда на конкурса


НАГРАДИТЕ

На церемония във Vivacom Art Hall снощи бяха отличени най-добрите фотожурналисти в конкурса на „БГ Прес Фото 2013”. Заместник-кметът “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” на София Тодор Чобанов връчи наградите на победителите, определени от авторитетно международно жури.

Първо място и Голямата награда на конкурса беше присъдена на Георги Кожухаров за фотоисторията му от боевете в Сирия - „Алепо – в окото на войната”, където той прекарва една седмица заедно с бунтовници от Сирийската свободна армия. Второто място получи Никола Михов с концептуалната си серия „Хотел „Виктория палас”, а фотоесето „Баба и дядо” на Димитри Стефанов зае престижната трета позиция.

Като едно от най-младите и налагащи се пространства за култура и изкуство в страната, VIVACOM Art Hall връчи специална награда – смартфон Samsung Galaxy S III, на първо място в категорията за млади фотографи до 23-годишна възраст, което беше спечелено от Денислав Стойчев с репортажа му за екип от ловци на кучета, които са по следите на глутницата, разкъсала известния български професор Ботьо Тачков в кв. „Малинова долина”. На второ място в категорията остана Цветомир Димов със снимка от визитата на Хилъри Клинтън в България, на която президентът Росен Плевнелиев разговаря с държавния секретар на САЩ до прозорец на кабинета си. Наградата за видеожурналистика получи Янина Манолова за късометражния си филм „Това, което остава – След урагана Санди”.

Конкурсът на „БГ Прес Фото“ се провежда за 11-ти път и тази година акцентира върху съвременната фотожурналистика, документална и концептуална фотография. Участие взеха над 1700 снимки и истории от 96 автори. Изложба на най-добрите 150 фотографии от конкурса, специално селектирани от международното жури, може да бъде видяна във VIVACOM Art Hall до 27 март с вход свободен.


Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
12.03.2013 г. 12:16
Посетено:
1448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/16535-bg-pres-foto-razdade-nagradite-si-vav-vivacom-art-hall