Конкурсни резултати

Калин Василев, Петър Денчев и Димитрина Равалиева са победителите от „Светлоструй” 2012

Резултати от традиционния конкурс за извънстолични автори

Калин Василев, Петър Денчев и Димитрина Равалиева са победителите от „Светлоструй” 2012
Снимка: Ruseinfo


◊ СЪБИТИЕТО

Наскоро приключилия традиционен литературен конкурс в с. Щръклево, Русенско - "Светлоструй" 2012 - излъчи следните победители:


Калин Василев - за сборника с разкази „Опити за любов и щастие”, и Петър Денчев - за романа „Тихото слънце”, спечелиха литературния конкурс „Светлоструй” в категория „Белетристика”. В раздел „Поезия” победител е Димитрина Равалиева за стихосбирката си „И предана до смърт на своите бягства”.

Победителите са определени от комисия, съставена от членове на Дружеството на писателите в Русе – Нели Пигулева, председател  на  дружеството, Крум Гергицов – драматург, и Красимир Манев - поет и заместник-председател на Дружеството на писателите. Председател на комисията е Нели Пигулева.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

Конкурсът „Светлоструй” се провежда в село Щръклево, област Русе, веднъж на две години. За участие се допускат извънстолични автори, нечленуващи в национални писателски сдружения или съюзи и не по-възрастни от 45 години.

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.09.2012 г. 21:46
Етикети:
Петър ДенчевКалин Василевконкурс за млади авторилитературен конкурсСветлоструй
Димитрина Равалиева
извънстолични автори
конкурс Светлоструй
Посетено:
2141
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/15416-kalin-vasilev-petar-denchev-i-dimitrina-ravalieva-sa-pobeditelite-ot-svetlostruy-2012