Конкурсни резултати

Резултати от Десетия конкурс за кратка проза (2012)

LiterNet & eRunsMagazine представят победителите

Резултати от Десетия конкурс за кратка проза (2012)

◊ СЪБИТИЕТО

Електронните списания eRunsMagazine и LiterNet обявяват резултатите от
Десетото
издание на конкурса за КРАТКА ПРОЗА - 2012
.


◊ ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Жури в състав Николай Фенерски, Веселин Веселинов и Георги Чобанов се запозна с предложените 241 текста от одобрените за участие 119 автори и след три оспорвани тура отсъди следното:

Първо място
. Димитър Палански
Трепети / Thrills


Второ място

. Владимир Шумелов
Майната ви / Fuck you

Трето място
.
Антина Софрониева
Акордеонът / The Accordion


◊ НАГРАДИТЕ

По традиция носителят на първа награда получава 100 лв., а всички отличени автори - грамота за успешното си представяне и превод на английски език.

Трите наградени текста вече са преведени на английски от Веселин Веселинов и Craig Hasbrouck и ще бъдат представени в септемврийските броеве на електронните списания eRunsMagazine и LiterNet.

Честито на победителите!


◊ АНОНС КЪМ СЛЕДВАЩИЯ КОНКУРС

Подготовката за следващия, единадесети по ред, конкурс за кратка проза започва от днес! Пишете и изпращайте за постоянната рубрика на Електронно списание LiterNet Кратка проза!

Жанрът не е никак лесен, макар привидно така да изглежда - на един клавиш разстояние помежду две кафета...:) Затова - запознайте се с отличените текстове на сегашни и предишни победители, прочетете образци на жанра, писани от неговите български и световни първомайстори... Много от тях ще откриете в рубриката Кратка проза.

Най-добрите текстове, представени през годината, ще бъдат публикувани в Електронно списание LiterNet. Редакторът на рубрика Кратка проза Веселин Веселинов Ви очаква на имейл: kratka_proza@liternet.bg.

Очакваме и бъдещите спомоществователи на конкурса. Свържете се с нас, за да уточним подробностите...
Автор:
LiterNet & eRunsMagazine
Публикация:
01.09.2012 г. 16:06