Конкурсни резултати

НБУ организира конкурс за творческо писане на английски език

100 гимназисти от цялата страна се включиха в надпреварата

НБУ организира конкурс за творческо писане на английски език


◊ РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА

Тази година „Литературен конкурс за средношколци, изучаващи английски език“, организиран от Департамент „Англицистика“ към Нов български университет се състоя от два модула – „Разказ“ и „Есе“. В надпреварата се провериха уменията на ученици от цялата страна да пишат разказвателен и аргументативен текст на английски език в обем до 250 думи.

На конкурса, който се провежда за втори път, се явиха 100 ученици от гимназии от цялата страна. Авторите на 100 есета и 62 кратки разказа се състезаваха за първите места. Победителите получиха грамоти, парични и предметни награди.

Учениците имаха възможността да разгледат кампуса на университета и да задават на квесторите въпросите си за обучението и студентския живот в НБУ.

В журито се включиха както преподаватели, така и студенти на НБУ.

„Тази година имаше над 50 отлични работи и определянето на победителите никак не беше лесно. Искрено съжаляваме, че не беше възможно награждаването с парични или материални награди на още 48 ученици, чиито конкурсни работи бяха оценени като отлични. Те получават само грамоти за отлично представяне, но се надяваме да ги видим отново, с амбиция за награди, догодина!“ – споделят от ВУЗ-а.

Резултатите от конкурса са публикувани на сайта на НБУ: http://nbu.bg/index.php?l=955

Беше определена и наградена гимназията-победител в конкурса. Тази година това е 1 АЕГ, гр. София, с една първа, една втора и една трета награда, както и с още 22 отлично представили се ученици.

В началото на академичната година ще бъде организирана Вечер на английския език, на която наградените участници в конкурса ще бъдат поканени да прочетат своите есета и разкази в присъствието на поканени от тях гости – съученици, приятели, учители, родители и на студенти от НБУ.

Около 3000 младежи са заявили желание да учат в НБУ тази година. Висшето училище ще обяви резултатите от първото си кандидатстудентско класиране на 5 август. 

Автор:
Иван Попов
Публикация:
01.08.2012 г. 12:36
Посетено:
2734
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/15244-nbu-organizira-konkurs-za-tvorchesko-pisane-na-angliyski-ezik