Конкурсни резултати

Резултати от фотоконкурса "Благотворителността през обектива"

В конкурса се състезаваха 350 снимки в девет категории

Резултати от фотоконкурса "Благотворителността през обектива"



◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на номинираните фотографии и церемония по награждаване на победителите в първото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива” се състоя на 24 юли 2012 г. от 18:30 часа във VIVACOM Art Hall. На събитието присъстваха всички номинирани автори и бяха изложени снимките, с които те се състезават във фотоконкурса.

Организатори на националния фотоконкурс „Благотворителност през обектива” са Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България". Инициативата предлага чрез изразните средства на фотографията един алтернативен поглед към каузи, проекти и хора, занимаващи се с благотворителност. Организаторите и участниците в конкурса бяха събрани от идеята да покажат чрез уловените през фотообектива моменти и емоции ролята и значението на благотворителността за всекидневния живот на хората.


◊ НАГРАДИТЕ

Фотоконкурсът „Благотворителност през обектива” предизвика голям интерес и получи 350 кандидатури. От тях журито номинира 28 фотографии, които бяха изложени от 9 до 23 юли в градинката „Кристал” в София.

Номинираните фотографии се състезаваха в 10 различни категории. На 24 юни бяха оповестени и наградени деветима победители. Те получиха парична награда от 700 лв., осигурена от спонсорите на конкурса Райфайзенбанк и Аурубис България.

Победителят в категорията "Благотворителността през погледа на децата" Цветина Танева бе наградена и с фотоапарат от Olympus, а спечелилият в категория "Фоторазказ за благотворителността" Мирослав Милев получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание „ФОТОмания”.

Специалната награда на публиката бе определена чрез гласуване на сайта на фотоконкурса и отиде при Максим Буковски - автор на фотографията „Приятел в нужда се познава”.

Снимките на победителите могат да бъдат видени и в метростанциите в София, а през октомври и ноември експозицията ще посети и други български градове.


Автор:
Екип на VIVACOM Фонд
Публикация:
25.07.2012 г. 22:25
Посетено:
1635
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/15227-rezultati-ot-fotokonkursa-blagotvoritelnostta-prez-obektiva