Конкурсни резултати

Завърши Националният конкурс за детска поезия "Стоян Дринов" 2012

Първа награда за Анелия Янковска-Сенгалевич

◊ СЪБИТИЕТО

Завърши Националният конкурс за детска поезия "Стоян Дринов" 2012

Състоялата се за 17-ти пореден път в Градската библиотека в Панагюрище церемония по връчването на наградите от Националния конкурс за детска поезия „Стоян Дринов“ – 2012 започна в късния следобед на 31 май със словото на главния библиотекар г-н Стефан Рапонджиев, което акцентира върху отделни моменти от живота и творчеството на талантливия детски поет – патрон на конкурса, проследи историята по създаването и осъществяването на тази единствена в страната културна инициатива, и представи журито в състав: литературният критик и носител на наградата „Нешо Бончев“ Благовеста Касабова, поетът Иван Станчев и Лидия Стоицева – библиотекар.
         
В качеството си на председател на журито, г-жа Касабова допълни щрихи към портрета на Стоян Дринов − създателя на „
Минзухарко, братко“ и на "Герчо с тамбурата“ и, след като сподели спомени за скромността и благородството на дъщеря му Мина, обяви и оценката на журито.


◊ НАГРАДИТЕ

• Първа награда получи Анелия Янковска-Сенгалевич от София за стихотворенията „Вишна“ и „Приспивна песничка от планината“.

• Втора награда взе Първолета Маджарска от Перник за стихотворенията „Дъждът капчука“ и „Магия“.

• Трета награда бе връчена на Димитринка Ненова от Варна за стихотворението „Полет“.

. С поощрения бяха отличени творбите на Борислав Ганчев от Хисаря, на Мария Гаралова от Ракитово и на
Християн Трифонов от Варна.


След развълнуваните благодарности на присъстващите автори, които изтъкнаха вдъхновяващата роля на конкурса и на организаторите му: Градска библиотека „Стоян Дринов“ и Община Панагюрище, рецитал на ученици от ОУ „20-ти април“ представи наградените произведения като ги вплете в умело подбрана музикална рамка.

 
Автор:
Организаторите
Публикация:
06.06.2012 г. 02:38
Етикети:
Посетено:
1940
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/14897-zavarshi-natsionalniyat-konkurs-za-detska-poeziya-stoyan-drinov-2012