Конкурсни резултати

Огнян Костовски с Голямата награда от конкурса за студентско късометражно кино "Игри на късмета"

Владимир Милев с "Една истинска любов" взе Наградата на публиката

Огнян Костовски с Голямата награда от конкурса за студентско късометражно кино "Игри на късмета"


◊ НАГРАДИТЕ

Огнян Костовски с “Всичко е свързано” беше единодушно избран за победител в конкурса за студентско късометражно кино “Игри на късмета” на Евробет и СБФД.

Журито бе в състав Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор, и Георги Мишев, сценарист. Двама от членовете на журито – Олга Тодорова и Георги Стоянов връчиха голямата награда на студента от Нов български университет (НБУ).

Церемонията по награждаването се състоя на 31.01.2012 г. от 18 ч. в Дом на киното. “Въпреки кратката форма, авторът е успял да изрази творческото си внушение. Всички членове на журито бяхме впечатлени от нестандартния подход на младия автор”, коментира Олга Тодорова, управител на Евробет и член на журито на конкурса.

На второ място журито отличи филма “Игри на късмета” с автор Радослав Камбуров от НАТФИЗ. Третата награда грабна 5-минутната лента “Paths” с автор Емилиан Дечев от НБУ.

Публиката пък отличи филма “Една истинска любов” с автор Владимир Милев с гласовете на 830 души като най-стойностен. Над 8626 души се включиха в гласуването на “Игри на късмета”, което се състоя в интернет в периода 12.12.2011–30.01.2012 г. Един от тях получи награда видео камера.

Конкурсът за късометражно кино „Игри на късмета” беше организиран от Евробет и Съюза на българските филмови дейци. Патрон на конкурса е кметът на София Йорданка Фанъкова. Наградният фонд бе на стойност над 7 000 лв. Участниците в конкурса трябваше да представят собствени късометражни филми на тема “Игри на късмета” с продължителност до 5 минути без ограничения за вида кино и жанра на творбите. “Посланието “Игри на късмета” обобщава целия живот от любовта, през съдбата и всички игри, в които сме склонни да попадаме в преследване на щастието”, коментира председателят на СБФД и член на журито Георги Стоянов.

В конкурса право имаха да участват студенти от Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Арт колежа по екранни изкуства.

В деня на церемонията в Дома на киното се проведе филмов маратон, на който бяха показани всички 61 творби от конкурса.

Игрални, документални и анимационни късометражни ленти от всички жанрове можете да проследите по всяко време на www.igrinakasmeta.bg


Автор:
Организаторите
Публикация:
01.02.2012 г. 17:02
Посетено:
2088
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/14012-ognyan-kostovski-s-golyamata-nagrada-ot-konkursa-za-studentsko-kasometrazhno-kino-igri-na-kasmeta