Конкурсни резултати

Завърши конкурсът за детска пиеса на ДТ "Стоян Бъчваров", Варна

Журито отличи текста на Магдалена Борисова

◊ СЪБИТИЕТО

Завърши конкурсът за детска пиеса, обявен по повод 90-годишнината на ДТ „Стоян Бъчваров” Варна.

Между творбите на 41 автори жури в състав Валентин Митев, Владислав Виолинов, Гергана Плетньова и Стоян Радев, отличи пиесата „Сън” на Магдалена Борисова, която получава награда от 2 000 лева, а текстът й ще бъде поставен на сцената на театъра през следващия сезон.


◊ ПИЕСАТА

„Прочетохме много добри текстове”, но не ни беше трудно да излъчим пиесата на Магдалена Борисова за победител в конкурса”, обобщи работата на журито Стоян Радев. „Оказа се, че независимо един от друг, всички ние, колкото и да сме различни, бяхме избрали точно този текст за свой фаворит. В него става дума за едно момче, което сънува как да помогне на майка си. Впечатляват силното въображение, оригиналният сюжет и запомнящите се образи. Историята е добре разказана, отнася се към широк кръг зрители и не е инфантилна, както често се случва в този жанр”.


◊ АВТОРКАТА

Магдалена Борисова е родена през 1978 година във Велико Търново. Работи като юрисконсулт, председател е на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни, общински съветник в Община Елена. Пише хайку и разкази, много от които са отличени с национални и международни награди. Автор е на няколко драматургични текста за куклен театър. Пиесата „Сън” е първият й драматургичен текст за голяма сцена.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
28.09.2011 г. 15:50
Посетено:
1620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/13225-zavarshi-konkursat-za-detska-piesa-na-dt-stoyan-bachvarov-varna