Конкурсни резултати

Резултати от конкурса за най-добър читател "Чети и пътувай"

Д-р Милчо Касъров с Голямата награда

◊ СЪБИТИЕТО

На 20 май в книжарница „Пингвините” се състоя официалното награждаване на победителите в първия конкурс за най-добър читател „Чети и пътувай”, организиран от издателство „
Факел Експрес” и Културна асоциация „Артхостал” - Барселона.

Идеята на конкурса е да се стимулира четенето и особено интереса към българската литература. Читателите трябваше да открият 3 нарочно заложени смислови или фактологически грешки в сборника с разкази „
Къщата на обесения” от Красимир Дамянов. В конкурса се включиха 66 души.

На церемонията беше отворен пликът с екземпляр от книгата и списъка на заложените от издателите и автора грешки, съхраняван в кантората на нотариус Дарин Трифонов.

Резултатите обявиха Георги Борисов – директор на „Факел експрес”, и авторът на книгата
Красимир Дамянов.


◊ НАГРАДИТЕ

Наградата за позналите 1 грешка е книга, за 8-те участника, познали 2 грешки – алманах „Факел” с вложен диск със запис на авторския концерт на Юз Алешковски в БНР през 2009 г.

Носителят на голямата награда – една седмица гостуване в „Артхостал” с безплатен самолетен билет, осигурен от „Флорина – България” АД, беше определен чрез жребий измежду 11-те участници, познали трите грешки. Щастливецът е писателят д-р Милчо Касъров от Бургас.

Организаторите връчиха и извънредна, специална награда - за най-добре представил се участник, на Константин Русев от Габрово, открил и няколко безспорни грешки, допуснати от автора и издателите.

Георги Борисов увери присъстващите, че се подготвя следващата книга, с която ще бъде продължен конкурсът „Чети и пътувай”, като се надява на още по-голям читателски интерес.

Автор:
Изд. "Факел експрес"
Публикация:
21.05.2010 г. 21:43
Посетено:
1655
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/10025-rezultati-ot-konkursa-za-nay-dobar-chitatel-cheti-i-patuvay