Изложби

Изложба на son:DA в галерия "Васка Емануилова"

В рамките на платформата за съвременно изкуство и млади автори „Място за срещи”

Изложба на son:DA в галерия "Васка Емануилова"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова" представя

предмети от една стая (рисунка09 и още)
son:DA


14.-30.05.2010 г.

Откриване: 13 май (четвъртък), 18 ч.,
Галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ
бул. “Янко Сакъзов” 15


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата в галерия „Васка Емануилова” на словенската група son:DA е продължение на проектите на групата с компютърно генерирани рисунки, показвани в различни международни биеналета, групови и самостоятелни изложби в Америка и Европа. Тя се осъществява в рамките на платформата за съвременно изкуство „Място за срещи”.

Художниците се занимават с въпроса как съвременните технологии участват във всекидневния ни живот. Винаги специфични, свързани с конкретното пространство и среда, в която са изработени, рисунките най-често визуализират ситуации в ежедневието, които показват различни отношения между човек и технологии.

Настоящият проект на групата, който поставя в центъра медията на рисунката, преобръща конвенциите, в които сме свикнали да я възприемаме. Той продължава интереса на групата към съвременното технологично общество и начините, по които съвременното ни съществуване – сетивата, мисленето, образите, с които работим, са част от него. Работите на групата включват както инсталации и компютърно генерирани рисунки, така и аудио-визуални пърформанси.

son:DA създава пространствените инсталации, компютърни изображения, аудио-видео постановки и различни галерийни проекти. През 2009 son:DA прераства във фондация за теория и практика на аудио-визуалното изкуство. Групата реализира множество самостоятелни и групови изложби в Европа и Америка в институции като Тейт Модерн, Лондон, "Кухнята" в Ню Йорк, Музея "Щеделик" в Аместердам.

Изложбата на son:DA в София е продукция на Аксиома – Институт за съвременно изкуство, Любляна и галерия „Васка Емануилова”. С подкрепата на Министерство на културата, Словения и Община Любляна.

Автор: Галерия "Васка Емануилова"
13.05.2010 г. 15:00
Посетено: 1067
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9937-izlozhba-na-son-da-v-galeriya-vaska-emanuilova