Изложби

В Регионална библиотека "Дора Габе" среща си дават теми от миналото и бъдещето на Европа

Изложба в Добрич

В Регионална библиотека "Дора Габе" среща си дават теми от миналото и бъдещето на Европа


◊ СЪБИТИЕТО

Фотоизложбата „Европа обединена и свободна” ни показва миналото

Зад обектива са фотографите от престижната агенция „Magnum Photos”, които чрез снимките разказват за бунтовете по улиците на Будапеща и Прага, за движение „Солидарност” в Полша и за първите протести в балтийските държави - ключови моменти на нашето общо минало.

Тези снимки разказват обаче и за нашето общо бъдеще: до преобразяването на нашия континент никога не би се стигнало без силното желание на европейските народи конфликтите на миналото да бъдат забравени и вместо това да се работи съвместно - за мир и стабилност, за демокрация и защита правата на човека, за съседска солидарност и културно многообразие. Волята за съвместна работа и ценностите са ядрото, около което творим общото си европейско бъдеще.


◊ ОЩЕ

Бъдещето са и нашите деца. Наред с фотоизложбата са показани също и детски рисунки, получени за конкурса „Европейче”, за създаването на рисуван герой, организиран от информационен център „Европа Директно Добрич”.

Първа награда бе връчена за рисунката Теодосий на 7-годишния Зограф Николаев Колев от ЦДГ №8, „Бодра смяна”.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
12.05.2010 г. 17:02
Посетено:
1445
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9929-v-regionalna-biblioteka-dora-gabe-sreshta-si-davat-temi-ot-minaloto-i-badeshteto-na-evropa