Изложби

"Приятели" в "Галерия 10", Варна

Изложба живопис

"Приятели" в "Галерия 10", Варна
Иван Велчев "Лято"


◊ СЪБИТИЕТО

"Галерия 10" представя

Приятели
 
Проф. Валентин Колев
Валентин Узунов
Венцислав Тулешков
Иван Велчев-Йово


Изложбата ще бъде открита на 10 май 2010 г. от 18.00 часа в "Галерия 10" в присъствието на авторите.

Експозицията може да бъде видяна до 05 юни 2010 г.

Заповядайте в "Галерия 10" - гр. Варна, бул. ”Ген. Колев” 54

„Живописта е суверенно изкуство, което съчетава цялото обаяние на реалното с най-големи възможности за одухотворяване и преобразяване. Тя е език – средство за обуване като словото, средство за връзка, доказателство за съществуване, но и вяра в това съществуване. Волята на човека се изразява чрез багри, а неговото плодотворно въображение и разум чрез картини.”
Пол Елюар


◊ ИЗЛОЖБАТА

"Галерия 10", с реализираните изложби през едногодишното си съществуване, е доказателство за възможността да се открие и представи истинската стойност на духовността, възвишеното и прекрасното, онова, което ни отличава от останалия материален свят. На първия си рожден ден представяме четирима автори – приятели, като доказателство за идеята, с която пристъпихме.

Професор Валентин Колев моделира своите сюжети с поетичност и кристално живописно чувство. В пространствено отношение живописта му е лека, ефирна, лирична.

Валентин Узунов е обществено признат художник и личност с богат творчески опит. В живописта му се усеща силата на творческия импулс и емоционално присъствие.

Изкуството на Иван Велчев е дълбоко емоционално и съвременно като стилистика и внушение, изкуство на творец, който живее с надеждите, илюзиите и тревогите на времето, който мисли и чувства със сърцето си.

Венцислав Тулешков е художник със изтънчена чувствителност, вярващ силно в пластичния живот на картината, където тревогата, болката и надеждата са вплетени в едно
.

Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
07.05.2010 г. 22:14
Посетено:
1367
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9886-priyateli-v-galeriya-10-varna