Изложби

"Шарена шумотевица" в Център-ателие "Н. Шмиргела"

Първа самостоятелна изложба на Йовка Христова

◊ СЪБИТИЕТО

Център-ателие “Н. Шмиргела” има удоволствието да ви покани на откриването на изложбата на
Йовка Христова “Шарена шумотевица”

4 май, вторник, от 19:00 часа.

Изложбата ще продължи до 16 май
Куратор: Илка Пейчева
Център-ателие „Н. Шмиргела”, ул. „Ген. Паренсов”  № 30


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРА

“Шарена шумотевица” е първата, но дългоочаквана от познавачите, самостоятелна изложба на Йовка Христова и представя характерните за творчеството й работи от различни тъкани, апликации, пачуърк, както и филцови пана, купи, лампи и други дребни аксесоари за дома.

По образование и професионална ориентация, Йовка е математик, но житейските обстоятелства провокират таланта й да сътворява красота. Нещо повече, зрителите с изненада ще открият, че работите на Йовка Христова излъчват позитивен заряд, а енергията, с която зареждат, е от най-силните, тази на обичта. Любов към живота във всичките му проявления, към природата, материята... Силата и ведростта, с която работите на Йовка Христова ще ви заредят, са скрити в нейната усмивка. Сякаш пръстите й се смеят и сътвореното сияе като шарена шумотевица - клокочи и бълбука като пролетна глъч.

Йовка Христова е част от творческия екип на Център-ателие „Н. Шмиргела” и водещ на вечерното „Ателие хоби”, където успява всеки четвъртък да запали интереса на посетителите. Със своята истинност и светлина, това е една различна изложба с огромен заряд и настроение за идващите слънчеви дни.

Автор:
Център-ателие „Н. Шмиргела”
Публикация:
30.04.2010 г. 17:40
Посетено:
690
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9852-sharena-shumotevitsa-v-tsentar-atelie-n-shmirgela