Изложби

Art Box 69 – художници връстници със съвместна изложба в Бургас

Ще следват експозиции във варненски, пловдивски и софийски галерии

Art Box 69 – художници връстници със съвместна изложба в Бургас


◊ СЪБИТИЕТО

На 12.04.2010 г. в залата на „Дружеството на художниците - Бургас”, на ул. „Александровска” № 22 беше открита първата изложба на „Art Box - 69”. Новата формация е следствие от волята и стремежа на творци, родени през 1969 г., да се подкрепят взаимно по пътя на себеутвърждаване в сферата на изобразителното изкуство.

Авторите са изграждали своята творческа идентичност изцяло след 1990 г. и това до известна степен ги прави първото поколение, което в продължилата и продължаваща икономическа, политическа и нравствена криза, категорично заяви своето присъствие.


◊ ИЗЛОЖБАТА

В осъществената с любезното съдействие на дружеството на бургаските художници експозиция, са включени произведения на добре познатите в морския град автори Атанас Стоянов и семейство Йордан и Ангелина Ангелови, а също така Кети Жекова и Димитър Жеков от Сливен, Георги Златев от Стара Загора, Райчо Пеев от Карлово, Валентин Георгиев от Русе и Иван Стойчев от Кърджали. В арт формацията е много силно присъствието на пловдивчани. В изложбата с творби се включват добре познатите на пловдивските ценители Ангел Герджиков, Евгений Петров, Васил Генчев, Найден Станчев, Юлий Шумарев и Александър Димитров.

Първата стъпка ще бъде последвана от експозиции във варненски, пловдивски и софийски, а вероятно и задгранични арт пространства.

Автор:
Art Sistems
Публикация:
14.04.2010 г. 21:46
Посетено:
5206
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9713-art-box-69-hudozhnitsi-vrastnitsi-sas-savmestna-izlozhba-v-burgas