Изложби

„Тя Съзерцание” – изложба на Ангелина Ангелова

Самостоятелна изложба в Пловдив

„Тя Съзерцание” – изложба на Ангелина Ангелова


◊ СЪБИТИЕТО

На 07.04.2010 г. в пространството на галерия ”Бяла зона”, Пловдив (ул. "П. Парчевич" № 14) ще бъде открита самостоятелна изложба на Ангелина Ангелова.

Тя е сред утвърдените и добре познати автори, оживотворяващи бургаското арт-пространство. Тази поредна нейна изява е своеобразно завръщане в гостоприемната атмосфера на родния град. В експозицията, носеща името „Тя Съзерцание”, ще бъдат представени избрани произведения, характеризиращи търсенията на художничката в областта на миниатюрата. Картините пленяват от пръв поглед с изящна елегантност и неподражаем стил. Те докосват скрити и сякаш неподвластни на времето пластове от човешката  душевност, разкривайки една реалност - хармонична и самодостатъчна, загадъчна и неопределима, като поглед на дете, зареян в неизброимите и примамливи извивки на вековно дърво.
 

◊ ХУДОЖНИЧКАТА ЗА СЕБЕ СИ

Не зная защо рисувам миниатюри и повече от десет години това е любимият ми формат. Така също не знам защо в картините ми присъства неизменно един персонаж. Не мога да кажа защо този персонаж винаги е жена. Твърдя обаче със сигурност, че най-важната стойност в изкуството е искреността. Не се старая да се "разбирам" и "обяснявам". Просто съм себе си. В картините ми няма да откриете "скрити послания" или "гражданска позиция". Акварелните ми миниатюри са фиксирани настроения и моменти. В тях можеш да се отдадеш на съзерцание, усещания, мечтания...

Похватите и маниера на рисуване се менят, както се менят чувствата и емоциите ми. Както се мени "Тя” - жената в картините ми и жената в мен...”.


Ценителите на изобразителното изкуство могат да се насладят на творбите на Ангелина Ангелова до 25.04.2010 г.

Автор:
Александър Димитров
Публикация:
05.04.2010 г. 13:37
Етикети:
Посетено:
1202
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9645-tya-sazertsanie-izlozhba-na-angelina-angelova