Изложби

Великденска изложба в галерия "Арт Муза"

Изложба живопис, икони, пластика

Великденска изложба в галерия "Арт Муза"

Младенка Ланджева. Носенето на Кръста


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Арт Муза” 
представя

„Възкресение Христово”

Изложба живопис, икони, пластика

25.03.–25.04.2010

Откриване: 25.03.2010 (Благовещение) от 18.00 ч.
с камерен концерт на Ани Тошкова - пиано, Агоп Маникян - виола

Галерия „Арт Муза” - ул. „11 август” 23, на ъгъла с ул. ”Искър”

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

Великденската изложба, станала традиционна за галерия „Арт Муза”, тази година носи наслов „Възкресение Христово” и се различава от многото подобни изложби-базари, които са така широко явление в нашия културен живот. Тя се открива на празника Благовещение и е една визуална подготовка за най-големия християнски празник.

Иконите и картините с изображения на храмове и тематичните фигурални композиции като ”Носенето на кръста” на Младенка Ланджева, нейните ангели и тези на Юлия Станкова, „Песента на камбаните” на Й. Николова и др., са прекият път към мотото на изложбата, а платната с цветя напомнят за празника Цветница и заедно с пейзажите – символи на възраждащата се природа, резултат от Божественото творение на света, създават естествена атмосфера за важното и светло събитие. Експозицията е ценна и с това, че двете споменати най-напред авторки са художнички и богослови.

Участват още: Алекс Борназов, Андрей Михайлов, Атанас Ташев, Валтер Гогов, Георги и Любомир Коларови, Динко Ненов (Dizza Donatello), Драган Немцов, Иван Подеков, Ивон Кючукова, Искрен Семков, Калин Ангелов, Кирил Десподов, Кирил Негревски, Лин Коли, Любомир Арнаудов, Малин Малинов, Мари Басмаджиян, Марияна Кънева, Никол Клим, Росен Аспарухов, Юлияна Текова и др.

Автор:
Николинка Климукова – галерист
Публикация:
24.03.2010 г. 23:04
Посетено:
1921
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9588-velikdenska-izlozhba-v-galeriya-art-muza