Изложби

Изложба на Симеон Кръстев в Полски институт - София

Изложба живопис и плакати

Изложба на Симеон Кръстев в Полски институт - София


◊ СЪБИТИЕТО

29 март 2010 г., понеделник, 18 ч.,
Полски институт в София - ул. “Веслец” 12

Откриване на изложба живопис и плакати на Симеон Кръстев

Вход свободен


◊ ЗА АВТОРА

Симеон Кръстев
завършва графичен дизайн и живопис в Художествената академия в Лодз през 1975 г. Автор на стотици отпечатани плакати – филмови, политически, спортни, социални, оперни и театрални. Дългогодишен оформител на престижния каталог на българската мода под съставителството на проф.
Любомир Стойков. Оформител на пощенски марки, фирмени лога и запазени графични знаци, на каталози и книги.

Носител на І награда от международното биенале на театралния плакат в Димитровград (1988, за плаката “Лорензачо”) и много други награди, в т.ч.: първи награди от конкурси за плакат на тема „Автомобилът и околната среда”; ІІ награда за плакат EXPRESSING HANDICAP от конкурс, организиран от Белгийско-български форум; Извънредна награда за цялостно представяне на реклама ЕКСПО 2005 за графичен дизайн; Почетна грамота „35 години Полски информационен и културен център в София”; две първи и две втори награди от конкурси на БНБ за юбилейни монети (2009, 2010).
 
Самостоятелни изложби плакат в Дания, Полша и София. Участва в живописни изложби в Париж и Тел Авив, в триеналетата на плаката в Тояма, Монс и София, в биеналетата във Варшава, Лахти и др. Музеят на плаката в г. Орхус (Дания) притежава 30 негови плаката.

Изложбата продължава до 15 април
.
Автор:
Полски институт - София
Публикация:
24.03.2010 г. 19:16
Посетено:
4146
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9586-izlozhba-na-simeon-krastev-v-polski-institut-sofiya