Изложби

Изложба на Ангел Герджиков в галерия "Възраждане", Пловдив

Изложба живопис

Изложба на Ангел Герджиков в галерия "Възраждане", Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

От 30.03. до 19.04.2010 г. галерия "Възраждане" ще представи изложба живопис на известния пловдивски художник Ангел Герджиков

Роден през 1969 г. в Пловдив, завършил ССХУ "Цанко Лавренов" и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” специалност "Живопис", Ангел Герджиков има 12 самостоятелни и множество участия в общи изложби. Това ще е шестата му самостоятелна изложба в галерия "Възраждане".


◊ ИЗЛОЖБАТА

В последните десетина години Ангел Герджиков с всяка следваща изложба доказва, че владее едно от най-ценните качества за твореца – да разширява границите на таланта си, да се променя и живописно, и жанрово, според духовните си повели и търсения. Достигнал едно завидно майсторство в авторския си пейзаж, художникът все по-упорито развива фигуративния си свят, чиито персонажи вече са намерени като типаж, телесна и духовна конструкция. Обединени в един магично-поетичен, понякога имагинерен композиционен ритъм, малките общества от картините участват вдъхновено в полузабравени обреди и празници. Те сякаш идват от един езически, здраво свързан с природата бит и закон.

Композиционната спойка на пейзаж и фигура е повече от успешна и позволява на автора да създава освен живописен, и други планове - на страст, възвишеност и молитва, планове емоционални и пълни с духовен живот.
Краси Алексиева, 2010 г.

Автор:
Дима Алексиева
Публикация:
23.03.2010 г. 13:49
Посетено:
3692
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9574-izlozhba-na-angel-gerdzhikov-v-galeriya-vazrazhdane-plovdiv