Изложби

Изложба на Едмонд Демирджиян и Минко Йовчев в галерия "Ракурси"

Награда за живопис за млад художник на Фондация „Едмонд Демирджиян”

Изложба на Едмонд Демирджиян и Минко Йовчев в галерия "Ракурси"
Минко Йовчев, носител на наградата на Фондация „Едмонд Демирджиян”


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Едмонд Демирджиян”
Ви кани на

изложбата на Едмонд Демирджиян и Минко Йовчев
и на връчването на наградата за живопис за млад художник

23 март - април 2010

Откриване и церемония по връчването 23 март, вторник, 18.00 ч.
Галерия "Ракурси", ул. "Хан Крум" 4а


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

С тази изложба Фондация „Едмонд Демирджиян” обявява връчването на ежегодна награда за живопис за млад художник. Изборът на професионалното жури ще се насочва към автори, които са в началото на своята творческа кариера, обещават интересно развитие и посветеност на изкуството.

Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен не само със силното си творчество, но и с дълбоките си теоретични познания в областта на изкуството. Неговото отношение към младите таланти винаги е било позитивно и подкрепящо. Сред учениците му са някои от най-известните съвременни български живописци.

Затова според Управителния съвет на Фондация „Едмонд Демирджиян” връчването на такава награда е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника.

Тази година носител на наградата е Минко Йовчев. Той е роден през 1987 г. Завършва художествената гимназия в София. В момента е студент IV курс в Националната художествена академия в класа на проф. Андрей Даниел.

Наградата се състои от: предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с големия художник Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева.

Изложбата включва картини на Едмонд Демирджиян от различни периоди, някои непоказвани досега, както и най-нови произведения на младия автор.

Автор:
Мария Василева
Публикация:
17.03.2010 г. 21:50
Посетено:
2188
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9545-izlozhba-na-edmond-demirdzhiyan-i-minko-yovchev-v-galeriya-rakursi