Изложби

Изложба на Сеферина Цекова в Дома на архитекта - Варна

Графика и акварел пресъздават очарованието на българската архитектура

Изложба на Сеферина Цекова в Дома на архитекта - Варна◊ СЪБИТИЕТО

На 19 март от 18.00 ч. в Дома на архитекта – Варна, ул. „Мусала” 10 ще бъде открита изложба на дизайнерката Сеферина Цекова. Експозицията пресъздава очарованието на старата българска архитектура със средствата на графиката и акварела.

Авторката и кураторът на изложбата, арх. Станчо Веков, ще очакват представители на медиите и за предварителна среща между 12.00 и 13.00 ч.


◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Първото ми вдъхновение бе родопското село Ковачевица. Бях запленена от невероятната архитектура, уюта и естетиката, с които са съградени сплетените една в друга къщи и не спрях да рисувам през целия си престой там. След това любовта към старите къщи ме накара да рисувам и в Несебър, и в Созопол, и в Копривщица, и в чужбина.

Сеферина Цекова


◊ АВТОРКАТА

Сеферина Цекова е родена през 1956 г. във Варна, завършва вътрешна архитектура в ТДВА, Варна, проектант вътрешно обзавеждане към фирма „Лазур” Варна в отдела на арх. Симеон Саралиев (1974-1989), получава Орден на труда за обзавеждането на „Дом Младост”. От 1989 г. дизайнер вътрешна архитектура, интериор и обзавеждане, работи повече от 15 години в партньорство с арх. Марин Маринов. Дизайнер на апартаменти, офиси, магазини, къщи, хотели и др. в България, Русия, Австрия, Италия, Югославия и Румъния. От десетина години рисува, има продадени картини в България и Австрия.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
17.03.2010 г. 15:51
Етикети:
Посетено:
3636
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9543-izlozhba-na-seferina-tsekova-v-doma-na-arhitekta-varna