Изложби

Изложба "Пенелопи" на Греди Асса в Галерия "10", Варна

Изложба, която ще остави отпечатък

Изложба "Пенелопи" на Греди Асса в Галерия "10", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "10" представя

"Пенелопи"
живопис
Греди Асса



Изложбата ще бъде открита на 10 март 2010 г. от 18.00 часа, в присъствието на автора.
Експозицията може да бъде видяна до 05 април 2010 г.

Заповядайте в Галерия "10" - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Греди Асса представя изложба "Пенелопи" като преобразува и моделира галерийното пространство чрез специфичния ритъм на експониране на картините си. Фокусира преживяванията си, канейки ни да ги споделим чрез сюжетите, линиите, цветовете, названията. С тази организация и с този смислов център координира емоционалните си послания, които ние поемаме, разбираме и отнасяме със себе си, станали съпричастни на приключенията.
   
За нас изложбата на Греди Асса е събитие, моделиращо вътрешното пространство на зрителя чрез насочване на неговите преживявания. Тя ще бъде видяна, разгледана и ще остави отпечатък – убедени сме!


◊ ДУМИ НА АВТОРА

“Времето е субстанция в любовта, траектория на споделянето, визия за несбъднатото, илюзия за идващото, необяснимото в следващото вълнение. Очакваното предстои.
   
Митологичната героиня Пенелопа – жената, която умее да чака и да устоява на времето. Въплътена в образи на жени като поредица от преплетени идеи. Фаровете просветват в ритъма на сърцето на Пенелопа.
   
Работя по-скоро с метафори, отколкото с цвят. Приближавам и отдалечавам случващото се като договор, сключен между колекционери, притежаващи заключени стаи със спомени. Споменът осветява сенчестите места на въображението ми, изграждайки с линия образа й. Ето я, видях я.”     
 
Греди Асса,
23.40 ч., 7 март 2010 г.

Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.03.2010 г. 23:14
Посетено:
3215
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9494-izlozhba-penelopi-na-gredi-assa-v-galeriya-10-varna