Изложби

Първата у нас Facebook изложба живопис „Парола любов“

Изложба на Георги Петров, 12.02-12.03.2010

Първата у нас Facebook изложба живопис „Парола любов“


◊ СЪБИТИЕТО

Откриването на първата у нас Facebook Изложба живопис „Парола любов“ се състоя на 12 февруари в столичния РАДИСЪН САС Гранд Хотел от небезизвестния почитател на изобразителното изкуство и колекционер на картини
Любен Дилов-син.

С нескрита симпатия към събитието и вдъхновяващо чувство за хумор Любен Дилов-син завладя аудиторията, отчитайки парадоксалния факт – Фейсбук да се окаже посредник за запознанството му с картините на художника два месеца назад във времето и възможността за реалната среща с автора и творбите му два часа преди откриването на вернисажа.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Своята уникална изложба „Фейсбук – парола любов“ Георги Петров посвещава на почитателите и приятелите си. Тя обединява три цикъла картини, част от които  след близо два месеца ще зарадват настоящи и бъдещи фенове и в чужбина. През април и май месец на тази година на художника му предстоят няколко изяви в САЩ, по случай Дните на българската култура, както и в Будапеща.

„В изкуството трябва пръв да изпиташ щастието от създаването на творбата си и ако това не се случи, не можеш да разчиташ, че друг ще направи това“ – споделя художникът Георги Петров, за когото живописта е и „сърцебиене, любов, усещане, настроение; понякога спонтанна, но правена винаги с отворена душа“.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Георги Петров е роден на 25 юли 1978 г. в Добрич.  Живее и работи в София. Възпитаник е на Лесотехническия университет и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив с магистратура по Арт мениджмънт. Собственик на авторска галерия в гр. Добрич. Твори предимно съвременна пейзажна живопис.

От 1995 до днес Георги Петров е реализирал над 30 самостоятелни изложби и участия в общи експозиции в Братислава, Будапеща, Виена, Германия, Полша, Франция и България.

„Живописта за мен е сърцебиене, любов, усещане, хъс, състояние, настроение, преживяване, емоция, понякога спонтанна, но винаги правена с отворена душа… Тя се ражда от взаимодействието между двата свята – в нас и извън нас, създаваща друга, своеобразна реалност, вдъхновена обаче невинаги от измислени герои и случки…“
Автор:
Георги Петров
Публикация:
19.02.2010 г. 15:38
Посетено:
4322
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9388-parvata-u-nas-facebook-izlozhba-zhivopis-parola-lyubov