Изложби

"Галерия 10" представя "През моя поглед"

Втора изложба на малки и млади творци

"Галерия 10" представя "През моя поглед"


◊ СЪБИТИЕТО

"Галерия 10" представя

"През моя поглед" - рисунки на:

• деца от „АРТ СТУДИО – "Галерия 10", гр. Варна
• деца със специални обучителни потребности от Помощно училище „Св. Теодосий Търновски”, гр. Велико Търново
• гимназисти от IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри”, гр. Варна

Втората изложба на малки и млади творци под надслов "През моя поглед" ще бъде открита на 10 януари 2010 г. от 16.00 часа в "Галерия 10".

Откриването ще се съпроводи с музикалното оформление на Йоана Райчева – IV клас от „Национално училище по изкуства”, гр. Варна и деца–художници от „Арт Студио "Галерия 10". Ще бъде представено демонстративно рисуване от децата на фона на стиховете на Ванелина Тенева – VII клас.

Експозицията може да бъде видяна до 05 февруари 2010 г.

Заповядайте в "Галерия 10" - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6, тел. 052/ 607 555.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

През изтеклата година Арт студио към "Галерия 10" работи с малките таланти успешно. Децата от студиото реализираха спектакъл на театър на сенките през месец март 2009 г. с пиесата „Дар от Баба Марта”. Проектите, куклите и декора бе изработен от децата. В настоящата изложба малките творци ще покажат своите рисунки сътворени през изтеклата година.

Помощно училище „Св. Теодосий Търновски”, гр. Велико Търново е специализирано за деца със здравословни проблеми като аутизъм, двигателни проблеми, ментални и физически увреждания и други. Тези деца имат специални обучителни потребности и именно изкуството е начин да познаят себе си. Рисувайки, изразяват себе си, пътуват към себе си. Чрез изкуството в различните му форми те осъществяват контакт помежду си, развиват концентрация, мислене, моторика. В настоящата изложба са включени творби, които те са реализирали в процеса на своето лечение. Чрез тях те се развиват, творят и доказват себе си.

Учениците от IV ЕГ „Фредерик Жолио - Кюри”, гр. Варна представят отново свои рисунки и проекти, реализирани през учебната година. Идеята е чрез осъществяване на търг на произведенията им, който ще се състои в "Галерия 10" през месец март (по време на празненствата от годишнината на IV ЕГ), да се наберат средства за развитие на материалната база на гимназията. Така ще бъде възстановена съществуващата традиция бивши възпитаници на гимназията да се запознаят с този тип художествени изяви на учениците.
Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.01.2010 г. 11:37
Етикети:
Посетено:
1738
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9156-galeriya-10-predstavya-prez-moya-pogled