Изложби

Изложба живопис на Красен Бербенков в галерия "Универсум", Варна

Част от проекта „Мост през поколенията - моят град”

Изложба живопис на Красен Бербенков в галерия "Универсум", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Универсум” има удоволствието да ви покани да разгледате изложбата живопис на Красен Бербенков, озаглавена „Пленери – Словакия, Гърция, България” в галерията на бул. „Мария Луиза” 13 в град Варна. Изложбата ще продължи до края на месеца

 
◊ ПОВЕЧЕ

Изложбата е част от арт проекта „Мост през поколенията - моят град”. Красен Бербенков представя експозиция от 20 картини, маслена живопис. Творбите са създадени тази година по време на пленери в Словакия, Гърция и България и са израз на търсенията на човешкия дух навън, в света на формите, и едновременно с това навътре – към дълбините на човешката същност.

 
◊ ЗА АВТОРА

Красен Бербенков завършва живопис в Националната художествена академия през 1986 г. в класа на Светлин Русев. Член е на Съюза на българските художници. Има над 20 самостоятелни изложби в Англия, Италия, Украйна, България, Кувейт, Германия, Словакия, Гърция и др. Негови картини са притежание на градските художествени галерии във Варна, Добрич, Враца, както и на частни колекционери от цял свят. Носител е на наградата за живопис в конкурса "Човекът и морето" от 1988 г. Преподава живопис в НУИ "Добри Христов", гр. Варна.


Автор:
Диана Радева, галерист
Публикация:
04.12.2009 г. 14:24
Посетено:
1308
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/9023-izlozhba-zhivopis-na-krasen-berbenkov-v-galeriya-universum-varna