Изложби

"По пътя". Изложба на Калина Кралева в галерия "Теа"

Колко ще изминем и докъде ще стигнем - Божа работа...

"По пътя". Изложба на Калина Кралева в галерия "Теа"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Теа” представя

Калина Кралева

"По пътя"

изложба графика

Откриване: 27.11.2009 г. – 18 часа
Изложбата ще продължи до 18 декември 2009 г.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изправена на житейския кръстопът пред нелекото решение как да осмисли своето професионално развитие, след няколко годишно колебание между архитектурата и изобразителното изкуство, Калина Кралева тръгва по пътя на изкуство. За изложените в галерия „Теа” графики художничката споделя няколко свои мисли:

„По пътя” – така кръстих дебютната си изложба. „Пътят” е като сянката ни. Дали ние следваме него или той нас, това не знаем. За мен пътят е предизвикателството да останеш колкото се може по-дълго изправен на него и да не се подхлъзнеш, когато завали дъжд. Понякога кривваме встрани, понякога стигаме до пропаст. В крайна сметка, колко ще изминем и докъде ще стигнем, е Божа работа. Това, което зависи от нас, е да се чувстваме посвоему добре на пътя, който сме си избрали, и да се опитаме да го следваме. Творбите, обединени под това общо заглавие или мото, са предимно графики, с две-три изключения. Най-добре чувствам силата си във високопечатната техника, но е твърде рано да се категоризирам. Магията във всяка една техника е много силна и съпротивлението на материала за мен може да бъде само стимул да продължа напред.”

Настоящата изложба е своеобразен знак, маркиращ както постигнатото до момента ниво на развитие, така и удостоверяващ вярната посока по пътя, който Калина Кралева сама е избрала за себе си.


◊ ЗА АВТОРА

Калина Кралева е родена през 1983 г. в гр. София. Завършва Втора Английска езикова гимназия през 2002 г. След две години прекарани в УАСГ, специалност „Архитектура”, Калина напуска и кандидатства в Националната художествена академия, специалност „Графика”. Тази година художничката завършва четиригодишен курс на обучение, степен "Бакалавър" и се надява да продължи образованието си в чужбина.

Автор:
Теодора Вълчева
Публикация:
21.11.2009 г. 23:44
Посетено:
1413
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8928-po-patya-izlozhba-na-kalina-kraleva-v-galeriya-tea