Изложби

Изложба на Анри Кулев в галерия "Възраждане"

По случай 60-тата годишнина на художника

Изложба на Анри Кулев в галерия "Възраждане"


◊ СЪБИТИЕТО

На 24 ноември 2009 в галерия "Възраждане" се открива изложба рисунка на известния български художник, аниматор и режисьор Анри Кулев.

Изложбата ще продължи до 9 декември 2009 г.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изключително разностранният талант на Анри Кулев го изкушава за всякакви авантюри в артистичната му дейност. Едно такова приключение са неговите еротични рисунки. Ерудицията на автора, съчетана по стилен и елегантен начин с чувството му за хумор, с изострените му сетива за социалните и човешки пороци и грешки, с дарбата му за мигновено обобщение и класността му на рисувач – всичко това определя високата стойност на тези рисунки.

Анри ще ни разсмее и учуди, ще ни клъвне и щипне, но това ще ни накара още по-силно да му се любуваме.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Анри Кулев завършва Държавния институт по кинематография. Между 1974 и 1993 година работи в Студия за анимационни филми „София“ като режисьор, художник, аниматор и продуцент. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филма.

Носител е на много международни и всички престижни национални кинонагради като “Златна роза”, “Златен ритон”, “Златен клас” и “Наградата на София”. Работи още в областта на рисунката и карикатурата, има множество изложби в страната и чужбина.
Автор:
Дима Алексиева
Публикация:
20.11.2009 г. 12:50
Посетено:
4932
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8914-izlozhba-na-anri-kulev-v-galeriya-vazrazhdane