Изложби

"Срещи - и с усмивка" в Дома на хумора и сатирата - Габрово

Изложба от 120 фотографии на 12 автори от Габрово и Кун

◊ СЪБИТИЕТО

На 5 ноември т.г. , в 17.30 ч. в зала 7 на Дома на хумора и сатирата – Габрово ще бъде открита изложбата „Срещи – и с усмивка” – резултат от едноименния фотоконкурс, обявен през 2008 г., в който взеха участие фотографи от побратимените градове Габрово (България) и Тун (Швейцария).

Настоящата изложба е последна фаза от съвместния проект „Срещи – и с усмивка”, осъществяван от Дома на хумора и сатирата, Община Габрово и Съюза за подпомагане Тун – Габрово.

Миналата година група габровски фотографи посетиха швейцарския град Тун и запечатаха в обективите си неговите живописни кътчета. По-късно посрещнаха в Габрово своите колеги от фотоклуба в Тун и им помогнаха да снимат красотите на габровския Балкан и забележителностите на българската столица на хумора.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата от конкурса, представяща фотографиите на автори от двата побратимени града – Габрово и Тун, беше открита в навечерието на 1 април т.г. в изложбената зала на кметството в гр. Тун лично от кмета на града г-н Ханс-Уели фон Алмен.

Сега изложбата ще бъде представена пред габровската публика. В нея са включени 120 творби на 12 фотографи. Колекцията е плод на културното опознаване между гражданите на двата града и своеобразна разходка из познати места, видени с очите на чужденеца.

На откриването на изложбата ще присъстват г-жа Регина Ешер – съветник в посолството на Конфедерация Швейцария, г-жа Жасмина Щалдер – член на ръководството на Съюза за подпомагане Тун – Габрово  и г-н Ханс Щалдер – ръководител на проекта за фотоконкурса.

След официалното откриване ще бъдат връчени наградите на тримата отличени фотографи от Габрово: Доротея Комитска (І награда), Венцислав Симеонов (ІІ награда) и Илко Немцов (ІІІ награда).

За посетителите на изложбата организаторите са подготвили специални талони с въпроси по темата на фотоконкурса. Правилните отговори гарантират атрактивна награда за гост от публиката – покана за вечеря от кмета на партньорския град Тун по време на неговото посещение в Габрово.

На тържеството музикални поздрави ще поднесат Габровският камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и възпитаници на Музикално сдружение „Емануил Манолов” – Габрово.

Изложбата ще бъде на разположение на габровци и гости на града до края на годината.
Автор:
Дарина Маринчевска
Публикация:
02.11.2009 г. 10:04
Посетено:
1092
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8787-sreshti-i-s-usmivka-v-doma-na-humora-i-satirata-gabrovo