Изложби

Таня и Георги Пасеви са заедно в "Артдестинация"

Пътуванията са вдъхновили творческия тандем

Таня и Георги Пасеви са заедно в "Артдестинация"


◊ СЪБИТИЕТО

От 16 до 30 октомври 2009 художниците Таня и Георги Пасеви показват новите си творби в малката изложбена зала на "Борисова" 6 в Русе.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Имената на русенските художници Таня и Георги Пасеви са известни от изявите им в нашия град. Те са участвали с нестандартните си живописни творби и в различни експозиции в страната. Следващите две седмици ни предлага рядката възможност да видим с
емейния тандем в „Артдестинация”. Това име са дали на първата си самостоятелна изложба под покрива на малката изложбена зала на „Борисова” 6.

Авторите са събрали на едно място колажи, скулптура и живопис. Произведенията са вдъхновени от пътуванията им през последните години.

Материалите, с които Таня и Георги Пасеви работят, са с изключително естествен произход, събирани са от различни места по света и у нас и носят природен заряд и история.

В рамките на двете изложбени седмици са организирани и съпътстващи събития - дегустация на вино, презентация на интернет базиран проект, ще има и музика на живо от Вая и Момо. Заедно с творците домакин на изложбата е винарска изба "Райнов & Синове".
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
16.10.2009 г. 16:06
Посетено:
600
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8651-tanya-i-georgi-pasevi-sa-zaedno-v-artdestinatsiya