Изложби

Изложба на Коста Костов в галерия "Максим"

16 картини, непоказвани досега пред публика, рисувани с маслени и акрилни бои

Изложба на Коста Костов в галерия "Максим"
Коста Костов. Звездна нощ


◊ СЪБИТИЕТО

На 20.10.2009 г. от 18 часа в галерия „Максим” (ул. "Ломска" 1, пл. "Св. Неделя - Булбанк") в София се открива изложба на художника Коста Костов.

Ще бъдат представени 16 картини, непоказвани досега пред публика, рисувани с маслени и акрилни бои. Картините са изпълнени със сложна живописна техника, силно чувство за цвят и въображение. 


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Коста Костов е роден в с. Крапец, Шабла през 1964 г . Има над 40 самостоятелни изложби в страната и чужбина - Германия, Испания, Холандия, Йордания, Норвегия и др. Участва в общи художествени изложби и пленери по живопис.

Морето и брегът са навлезли дълбоко в творчеството му. На границата между света на земята и света на водата животът има най-живописни проявления. Тук можеш да чуеш викa от мълчанието на водата, плясъка на крилата на въздуха и пътуващите към хората мечти, да съзреш сизифови камъни, да усетиш аромати за остаряло време. Там понякога можеш да откриеш кристално поетични, феерични послания, друг път притчови сказания за живота, често се среща и оня романтичен дух, който руши социалните ограничения и ни изпраща в света на иреалното. Но във всичките увлечения, превъплъщения на художника, зад артистичния му дух се усеща чувството за свобода, което моделира света с лекота и разбиране.

Автор:
Сашо Серафимов
Публикация:
13.10.2009 г. 13:23
Посетено:
1411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8618-izlozhba-na-kosta-kostov-v-galeriya-maksim