Изложби

Изложба "Тук и отвъд" на Искрен Семков в галерия "Арт Фея"

Магията на въображението

Изложба "Тук и отвъд" на Искрен Семков в галерия "Арт Фея"
Искрен Семков. Магичен момент


◊ СЪБИТИЕТО

На 15.10.09 от 18.30 часа в галерия "Арт Фея" е откриването на
самостоятелната изложба живопис “Тук и отвъд” на Искрен Семков.

Изложбата може да бъде видяна до 4.11.2009.
Галерия "Арт Фея" - София, кв. "Изток", ул. "Тодор Стоянов" № 30


◊ ИЗЛОЖБАТА

Въображението моделира реалността. И само благодарение на него можем да се завръщаме назад или пътуваме напред. Като мисъл от детството, когато нещата не се подчиняват на стереотипи и границите между реалност и въображение са почти незабележими. Абсолютната граница между реалност и зрителна измама изчезва. Играта на мисълта те пренася... Просто се потапяш!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Искрен Семков е роден на 01.09.1984 година в гр. Оряхово, от 7 години живее в София. Завършил е семестриално педагогика на изобразителното изкуство в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

“Тук и отвъд” е четвъртата му самостоятелна изложба. Авторът има и множество участия в общи експозиции в страната, Гърция и Тайван.

Вдъхновява се от природата и от дребни наглед неща, които ни заобикалят в ежедневието и които често пренебрегваме. Морето силно го привлича със своята необятност и сила. Макар и повлияни от техниката на старите  майстори, творбите му са изпълнени със съвременен дух и идеи. Влага в картините си нотка сюрреализъм, което им придава мистичност.

Автор: Галерия "Арт Фея"
12.10.2009 г. 13:02
Посетено: 2256
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8611-izlozhba-tuk-i-otvad-na-iskren-semkov-v-galeriya-art-feya