Изложби

Изложба "1200° С" в Севлиево

Художествен порцелан и керамика

Изложба "1200° С" в Севлиево


◊ СЪБИТИЕТО

Творческо сдружение “Възел” има удоволствието да Ви покани на

Изложбата "1200° С" - художествен порцелан и керамика

Произведения на: Теодора Петева, Лора Димова, Надя Текнеджиева, Рени Ковачева, Деница Георгиева, Мариян Стоянов, Ева Фергова, проф. Георги Георгиев, проф. Митко Динев, проф. Йордан Стоянов и др.

На 5 октомври 2009, 17:30 часа
Градска художествена галерия “Асен и Илия Пейкови”, гр. Севлиево

• Изложбата е организирана съвместно с Община Севлиево


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В залите на Градска художествена галерия “Асен и Илия Пейкови”, гр. Севлиево на 5 октомври от 17:30 часа температурата ще се покачи до 1200° С. Един от най-топлите градове в България събира утвърдени и млади творци, представящи художествен порцелан и керамика.

Различни техники, декорация и концептуални творчески решения показват тези материали като изразни средства в съвременното изкуство на широката публика и на ценителите. Гостите и жителите на града ще имат възможност да се запознаят с творбите на Теодора Петева, Лора Димова, Надя Текнеджиева, Рени Ковачева, Деница Георгиева, Мариян Стоянов, Ева Фергова, проф. Георги Георгиев, проф. Митко Динев, проф. Йордан Стоянов и др. Най-младият участник е само на две години и се представя с декорация върху порцеланови съдове.


◊ И ОЩЕ

Девет дена след първото събитие на новосформираното Творческо сдружение “Възел” и Община Севлиево, двете организации канят на гости феноменалния дует Теодосий Спасов и COOH.

На 14 октомври, на празника на град Севлиево - Петковден, двамата музиканти ще сложат началото на модерна изложба от кинетични пластики, изработени от членове и поддръжници на “Възел”.

Произведенията на изкуството ще бъдат разположени на подходящи места в града и ще имат за цел със своето движение да привлекат интереса и личното участие на деца, възрастни и случайни минувачи.

Автор:
Александър Цонев
Публикация:
27.09.2009 г. 18:51
Посетено:
1448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8500-izlozhba-1200-s-v-sevlievo