Изложби

Изложба на Дора Славова в арт център "Алтера"

18 живописни платна

Изложба на Дора Славова в арт център "Алтера"


◊ СЪБИТИЕТО

Арт център „Алтера” открива новия си сезон с изложбата на Дора Славова "Допълване"

Изложбата ще бъде открита на 17.09.2009, четвъртък, от 18:30 часа.

Арт център „Алтера”, София, бул. "Драган Цанков" 36, партер – вляво,
спирка на метрото бул. „Жолио Кюри”


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Дора Славова е от авторите, които се забелязват от първите, щом влезеш в обща изложба. Нейните работи привличат с категоричността и лаконичността на изказа, с постигнатата единност в многообразието от използвани фактури, техники и материали, с усещането за ритъм, което винаги излъчват.

Фината естетика и опростената форма, сведена до геометричност, са особено характерни за Дора Славова. Тя стъпва върху българската национална естетическа традиция, пречупва я през собственото си светоусещане и успява да създаде едно модерно изкуство, близко и понятно за нашето време, отговарящо на духовните потребности на съвременния зрител.

Изложбата „Допълване” в арт център „Алтера” от 17 септември, четвъртък, до 13 октомври, вторник, е второто самостоятелно представяне на бургаската художничка пред софийска публика (след 2001 в галерия „Стълбата”). Тук тя показва 18 живописни платна, изпълнени в смесена техника, с преобладаване на черно и бяло. Цялостното усещане обаче е за една „бяла” изложба. То идва от внушението за оптимизъм и празничност на платната й – усещане, от което всички ние безспорно се нуждаем.

Автор: Дима Недялкова-Каприева, арт център „Алтера”
17.09.2009 г. 14:41
Посетено: 934
Етикети: Алтера, Изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8446-izlozhba-na-dora-slavova-v-art-tsentar-altera