Изложби

"Незабравими мигове" на Андреа Константинова в галерия "Теа"

Самостоятелна изложба живопис

"Незабравими мигове" на Андреа Константинова в галерия "Теа"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Теа” представя

„Незабравими мигове”
Андреа Константинова


Откриване: 17.09.2009 г. – 19 часа
Галерия „Теа” – Лозенец, ул. ”Димитър Хаджикоцев” 10

Изложбата ще продължи до 07.10.2009


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Теа” представя самостоятелна изложба живопис на Андреa Константинова.

Андреа споделя, че през последните десет години се занимава много интензивно с теми и сцени от реалния свят. Преживяванията с чувствата и емоциите са изобразени върху кадастрона така, че всяка картина живее сама по себе си, като ни напомня за един кратък кадър от нашето ежедневие.

Акцентът на картините в експозицията „Незабравими мигове” е поставен върху акварелни портрети. Централно място заемат образите с тяхното душевно състояние в момента и въздействието на излъчването им. Те са представени с много пастелни цветове и въздушна акварелна и смесена техника. Забележителното в картините на българската художничка е, че въпреки обръщането на правилата за цветовото разположение в композицията, в преден план ярки цветове, а в заден план пастелни, тя постига невероятното чувство за живот и дълбока перспектива в картините си.

Уникалността и изключителната свобода при работата с акварела позволяват на Андреа Константинова да пресъздаде неповторимостта на настроението, на чувството, изпитано и преживяно в един кратък, незабравим миг.


◊ ЗА АВТОРА

Андреа Константинова е родена в София на 18 декември 1980 г. Творческия си път започва в ранна възраст с участие в изложбата „Дете и семейство” в Националния дворец на културата – София, където печели първото място и награда – грамота от Посолството на Ватикана и фондация “Св. св. Кирил и Методий”. През 1996 г. е първата и самостоятелна изложба в читалище „Развитие”, състояща се от 36 картини.

Андреа завършва Гимназията за изящни изкуства „Илия Петров” в София през 1999 г., след което получава степен бакалавър по текстил в Академията за изящни изкуства във Виена.

През 2007 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски” представя изложбата „Тандем”. Експозицията посещава още три града в България: Велико Търново, Русе и Пловдив, с изключителната подкрепа на Австрийско посолство в България и Министерство на външните работи на Австрия.

През 2008 г., в Университета за приложни изкуства във Виена, получава степен магистър по живопис, текстил и анимация при известния професор Кристиян Людвиг Атерсе.
            
През годините Андреа Константинова участва в редица групови и самостоятелни изложби и много от нейните картини са притежание на частни колекции в Австрия, България, Канада, САЩ, Словакия, Унгария, Швеция и Швейцария
.

Автор:
Ирина Дакова, галерия "Теа"
Публикация:
14.09.2009 г. 16:24
Етикети:
Посетено:
987
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8431-nezabravimi-migove-na-andrea-konstantinova-v-galeriya-tea