Изложби

"Сън" - фотоинсталация на Павлина Чакърова

Игра между реалност, асоциации и инсценировка

◊ СЪБИТИЕТО

"Сън" - фотоинсталация на Павлина Чакърова

16 цифрови копия, 40x40 cм

2-30 септември 2009


Откриване: 2 септември 2009 (сряда), 19.00 часа

sv fashion studiо, ул. “Хан Крум” 4б, София


◊ ИДЕЯТА

В моя проект използвам фотографията, за да преоткрия една отминаваща реалност. Обектът на изображение е времето, събрано в куфара, който намерих на тавана. Този куфар е пълен със спомените на моите майка и баба и аз ги превърнах в игра на моите фантазии. Потапяйки се в тях, успях да размия границите на минало, настояще и бъдеще, като им предадох нови форми на проявление.

Серията от снимки документира преживяното от мен, те сриват бариерите на сетивата и разделителната линия между илюзия и действителност изчезва. Фотографиите са заредени с емоции и въображение. Това е една игра между реалност, асоциации и инсценировка. Тя отразява течащото време и обозначава едновременно с това и непреходността. Така създавам една съвършено нова имагинерност със собствена аура и естетика, изследваща връзката между три поколения жени.

Проектът се състои от 16 фотографии, монтирани огледално срещу рефлектираща повърхност. Част от инсталацията е куфарът заедно с неговото съдържание, символ на затворената в него реалност.


. Повече за авторката: http://www.pavlinachakarova.com

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
01.09.2009 г. 01:10
Посетено:
827
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8378-san-fotoinstalatsiya-na-pavlina-chakarova