Изложби

Изложба "Перото на пеперудата и истории за морето" в ГХГ - Варна

Малките неща, които разказват големи истории

Искрен Семков "История за морето", Иво Илиев "Фалш"


◊ СЪБИТИЕТО

В сряда, 26 август 2009, от 18.30 ч. в Градската художествена галерия ”Борис Георгиев” във Варна се открива изложба живопис “Перото на пеперудата и истории за морето” на Искрен Семков и Иво Илиев.

Изложбата може да бъде видяна до 16 септември 2009 г.

Градска художествена галерия ”Борис Георгиев” – Варна, ул. "Любен Каравелов" Nо 1


◊ ИЗЛОЖБАТА

Ако сте усетили магичния привкус в заглавието на изложбата "Перото на пеперудата и истории за морето", чувството е съвсем разбираемо. Творбите на двамата автори - Искрен Семков и Иво Илиев - носят точно тази позабравена и нереална, но търсена от всеки тръпка.

Картините, от които лъха магнетично спокойствие, разказват за събития и случки с простички средства - перце, ключ, кацнала пеперуда... мощта на морето. Малките неща, които разказват големи истории.
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ

Искрен Семков е роден на 01.09.1984 година в гр. Оряхово, от 7 години живее в София. Завършил е семестриално педагогика на изобразителното изкуство в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. До момента има 3 самостоятелни изложби и участия в множество общи експозиции в страната, Гърция и Тайван.

Вдъхновява се от природата и от дребни наглед неща, които ни заобикалят в ежедневието и които често пренебрегваме. Морето силно го привлича със своята необятност и сила. Макар и повлияни от техниката на старите  майстори, творбите му са изпълнени със съвременен дух и идеи. Влага в картините си нотка сюрреализъм, което им придава мистичност.


Иво Илиев е роден на 26.05.1983 в София. Завършил е „Дизайн на рекламни продукти” в Техническия университет – София. От години се занимава с графити, работил е в сферата на комикса, анимацията и графичния дизайн. След като открива живописта, тя става отправна точка за цялото му творчество, а това е дебютната му изложба.

Вдъхновяват го красотата и човешките емоции и мисли. За него съвършената красота е живата природа с нейните краски. Природните картини, които рисува, са спомени от места, на които е бил, и емоции, които са го споходили. Използва символи, които да загатнат и навеят настроението, без да се натрапват.

Автор:
Искрен Семков
Публикация:
23.08.2009 г. 12:53
Етикети:
Посетено:
832
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8349-izlozhba-peroto-na-peperudata-i-istorii-za-moreto-v-ghg-varna